Project

The Stage – Shoreditch

Two striking buildings designed by award-winning architects Perkins + Will, The Hewett and The Bard, will provide 20 stories of premium business accommodation with flexible floor plates ranging from 6,500 to 12,500 sq. ft.

Our involvement was the interior fit out of the communal spaces which included decorative metal and concrete wall panels, bespoke fitted joinery, internal doors, tiling, security speed gates and LED stretch ceilings.

Project

The Royal College of Pathologists

The Royal College of Pathologists has relocated to a purpose-built, new premise on Alie Street, London, E1.

We designed, manufactured and installed the high-end, bespoke joinery to the library area, front reception space, offices, meeting room and a striking ‘fin wall’ feature. The walnut finished wood and fin wall integrated seamlessly with exposed concrete to create a consistent, modern and fresh environment.

Project

Shangri-La Hotel, at The Shard

The Shard was one of the most ambitious projects of the London South Bank regeneration and since its inauguration in July 2012 it has become one of the most recognisable and iconic buildings of the London skyline. At 309.6m high, it is the fourth tallest building in Europe and the tallest building in the UK.

Our involvement included the joinery fit out for the Shard’s Shangri-La hotel, which boasts 202 luxury guest rooms between the 36th and 50th floors. At the time, the project was generally acknowledged as one of the most prestigious in Europe.

Project

St. Edwards School

Described by the Oxford Design Review Panel as ‘High Quality Architecture’, this major New Quad Development at St Edwards School Oxford completes the masterplan vision set out at the inauguration in 1873.

On this inspiring landmark project we designed, manufactured and installed all the joinery. Our scope of works included the modern Oxley Library, the elegant and inspiring top-floor Roe Reading Room, flexible learning spaces and a café. Alongside the magnificent 1,000 seater, three tiered Olivier Hall.

Project

Harbour Central

The spectacular Harbour Central is a brand-new development in London’s Docklands, comprising 642 private apartments divided across five residential buildings, all served by an integral leisure complex. This development provides a vast range of highly specified studio, one, two and three-bedroom apartments along with eight exceptional penthouse residences. It is the height of luxury living and exclusivity just minutes from Canary Wharf.

We were contracted to fit out the joinery on the focal point of this development- the magnificent Maine Tower, home to 291 exquisite apartments, arranged over 42 storeys and boasting breath-taking panoramic views. The leisure complex includes a Residents’ Club with a library, concierge, gym and spa, business suites and cinema. Residents of this extraordinary address will also benefit from opulent reception foyers with interior designs by Nicola Fontanella of Argent Design.

Project

The Royal College of Music

Royal College of Music London is one of the world’s great conservatories, training gifted international musicians for careers as performers, conductors and composers. Founded in 1882, the Royal College of Music’s buildings, facilities and location are the envy of the world.

We had the pleasure and privilege to work on this iconic building, fitting out the bespoke stairs, doors and joinery with acoustic values in the performance space, museum and other areas throughout the college. Pilasters were formed as an architectural element to give the appearance of a supporting column with hidden curtains secretly fixed within for added acoustics. Decorative transenna sections were installed to create a high-level decorative appearance, complementing the ribbed effect reveals that flowed onto the arches to create a beautiful space.

Project

Ibstock Place School

Ibstock Place School is a co-educational independent day school based in Roehampton, London.

The project involved fitting a full acoustic, oak slatted wall panelling system to create a new refectory for the staff and pupils. The acoustic panelling was carefully fixed between glulam beams with a shadow gap to create an aesthetically pleasing finish throughout. The sixth form study hall has acoustic panelling fitted with evenly spaced slats running horizontally with an even shadow gap to fully envelope the room.